Organizarea continutului si a categoriilor

Organizează conținutul

Mai bine structurezi informația, decât să o prezinți într-un format narativ:

  • Facilitează vizualizarea site-ului prin utilizarea de rubrici clare, ușor de localizat; fraze și propoziții scurte; paragrafe mici și ușor de citit.
  • Nu te aștepta ca utilizatorii să își amintească ce informații ai pus într-un loc sau în altul. Structurează paginile astfel încât să fie ușor de parcurs și comparat.

Fă paginile lungi mai ușor de utilizat:

  • În paginile lungi folosește link-uri ancoră ușor de accesat pentru a oferi un cadru al paginii. Prin intermediul acestor link-uri ar trebuie să se dea scroll automat la secțiunea către care utilizatorii au dat click.
  • Utilizatorii nu se gândesc să dea scroll pe o pagină, dar ferește-te de paginile care apar în întregime pe întregul ecran, în timp ce ascund butoane importante sau link-uri.
  • Oferă un heading descriptiv în timp ce afișezi mai mulți itemi.
  • Asigură-te că lista de itemi, setul de link-uri și seria tab-urilor este într-o ordine potrivită. Când nu există o legătură potrivită între itemi, organizează lista alfabetic sau numeric.
  • Lista cu bullet funcționează cel mai bine atunci când itemii nu conțin o succesiune inerentă, o orândurie sau un rank.
  • Listele numerotate atribuie fiecărui item din listă un număr ascendent, făcând succesiunile numerice, orânduirea sau rank-ul evidente în mod prompt.

Păstrează categoriile și subcategoriile concise și exclusive

Vizitatorii care se chinuie să găsească informațiile pe care le văd în categorii sau în cuvintele care le descriu, vor deveni confuzi și vor evita site-ul tău.

Meniul categoriilor ar trebui să afișeze imediat sau să descrie clar subactegoriile. Așa că asigură-te că itemii sunt clasificați în mod logic, utlizând tab label-uri potrivite și descriptive.

Alte resurse utile:

În cazul în care ai un site de e-commerce îți recomandăm articolul E-Commerce Navigation.

Uită-te la acest videoclip pentru a reuși să construiești mai ușor categoriile și subcategoriile site-ului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *