Cum sa utilizam SlideShare pentru promovarea business-ului

Majoritatea oamenilor care se ocupa de promovare afacerii in mediul online se concentreaza asupra platformei Facebook, Youtube, Twitter, Instagram si LinkedIn. Multi uita de cat de utila este platforma SlideShare.

Din moment ce nu este in atentia tuturor, competitia este mult mai scazuta decat pe alte canale sociale si este una dintre cele mai mari platforme care permit publicarea de continut detaliat si valoros. Cum putem sa aducem continutul nostru cat mai aproape de publicul tinta?

#1. Construirea de slide-uri cu un design atent ales

Audienta de pe SlideShare se asteapta la o prezentare de inalta calitate, atat la nivel de continut, cat si la nivel vizual. SlideShare are peste 60 de milioane de vizitatori unici pe luna care genereaza peste 215 milioane de vizualizari. Acest lucru reprezinta o oportunitate foarte mare pentru detinatorii de business-uri mici, care, cu putin efort, pot crea prezentari cu un aspect vizual foarte frumos.

Daca alegi sa creezi o prezentare despre un subiect popular care are legatura cu business-ul tau si reusesti sa creezi un design atractiv, exista mari sanse sa fie vizualizat de foarte multe persoane, fara a-l promova.

Este de mentionat faptul ca majoritatea prezentarilor care au un numar mare de vizualizari sunt realizate in limba engleza.

#2. Folosirea cuvintelor cheie si a frazelor

Modul in care sunt folosite cuvintele cheie si frazele in slide-uri are impact asupra succesului prezentarii incarcate pe SlideShare. Ca pe majoritatea site-urilor, utilizatorii cauta ceea ce ii intereseaza folosind cuvinte cheie.

O mica schimbare de impact este sa folosesti cuvintele cheie in denumirea prezentarii. De exemplu, pentru a incarca o prezentare pe SlideShare trebuie sa o salvezi in format PDF. Atunci cand o salvezi PDF, pune-i cuvintele cheie la nume. De asemenea, poti folosi aceste cuvinte cheie si in titlu, in descriere si in tag-uri.

De asemenea, prezentarile in SlideShare tind sa fie indexate in Google si sa apara cat mai sus. De aceea este foarte important sa alegem cu atentie cuvintele cheie si sa le optimizam.

#3. Atragerea cititorilor cu ghiduri de tipul “Cum se face”

Oamenii invata cel mai bine atunci cand trebuie sa si aplice ceea ce invata. Prezentarile ii ajuta pe utilizatori sa vada cum trebuie sa faca anumite lucruri pas cu pas si sa le faca acolo unde sunt ei.

Prezentarile in SlideShare pot fi folosite de business-uri pentru a-i invata pe clienti cum sa utilizeze un anumit serviciu sau produs la potentialul sau maxim.

#4. Atragerea atentiei cu titluri sub forma de lista

Cititorii sunt foarte atrasi de titlurile de genul „25 de pasi”, „5 etape”, „ Top 10” si ele functioneaza pe orice tip de platforma sociala, dar mai ales pe SlideShare. Daca dupa ce au dat click pe acest titlu i-ai convins prin continutul oferit, exista mari sanse sa distribuie prezentarea pe platformele lor personale.

#5. Prezentarea informatiilor utile din industrie

SlideShare poate juca un rol foarte important in sumarizarea informatiilor pe care le oferi prin intermediul altor materiale precum white papers. White Papers sunt valoarea adaugata pe care o poate oferi orice business in mediul online, iar SlideShare ofera posibilitatea de a prezenta intr-un mod vizual atractiv principalele aspecte incluse in lucrare. Pe fiecare slide poti include link-uri catre white paper, iar cititorii pot citi fix sectiunea care ii intereseaza.

#6. Publicarea prezentarilor pe LinkedIn

LinkedIn a devenit rapid un canal de dezvoltare pentru profesionistii din business, educandu-se atat pe ei, cat si pe ceilalti din industria in care activeaza. Cu cat creezi mai mult continut de valoare, cu atat devii mai vizibil in randul altor profesionisti din domeniul tau.

De fiecare data cand creezi o prezentare pe SlideShare, promoveaz-o si pe LinkedIn pe profilul personal si pe profilul companiei.

Concluzii

Spre deosebire de alte platforme sociale care sunt pline de competitori, SlideShare este in continuare un canal relativ liber. Prin intermediul SlideShare-ului poti sa ajungi la o noua audienta inca din prima zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *