Folosește maxim 100 de link-uri pe pagină

Chiar dacă ne referim la link-uri externe sau link-uri interne către paginile tale, trebuie să reții 4 lucruri:internal-link-seo

  • Limitează-ți numărul total de link-uri la maxim 100, atât interne, cât și externe. Dacă ai peste 100 de link-uri, vor fi dificil de indexat de către motoarele de căutare. Oricum, Google ne sfătuiește să ne limităm numărul de link-uri pentru a facilita experiența utilizatorilor care intră pe site-ul nostru și pentru a crește în rank
  • Trimite link-uri numai către site-uri de calitate
  • Utilizează rel=nofollow în link-urile externe dacă nu vrei ca motoarele de căutare să le indexeze (astfel numai utilizatorii pot să urmăreasca link-urile). Acest lucru este foarte util în secțiunea de comentarii a blogului tău. Prin adăugarea rel=nofollow, link-urile nesolicitate publicate în secțiunea de comentarii nu vor primi “link juice” de pe site-ul tău către motoarele de căutare.
  • Actulizează link-urile externe și interne și asigură-te că niciunul dintre ele nu este stricat.

Alte resurse utile:

Pe Maximum Links Per Page găsești explicații referitoare la numărul maxim recomandat de 100 de link-uri pe site. Iar în articolul Use Common Sense When Linking Out se vorbește despre folosirea unor link-uri relevante, ajutătoare pentru utilizatori și despre link-urile cu unfollow.

Dacă dorești un instrument de măsurare a numărului de link-uri de pe o pagină, îl poți încerca pe acesta.

Repară sau șterge link-urile stricate

Motoarele de căutare (precum și vizitatorii) preferă un conținut curat și îmbunătățit constant. De aceea, recomandăm să fie șterse sau reparate toate link-urile stricate din paginilie tale.

Alte resurse utile:

Pe blogul oficial al Google-ului poți citi despre actualizările referitoare la link-urile stricate (Google Update on Broken Links) și link-urile interne (Capturing Broken Inbound Links). În acestea se vorbește despe erorile URL-urilor, ale site-ului, despre cum mai puțin înseamnă mai mult.

Un videoclip foarte util în care este explicat cum să găsești link-urile stricate și cum să le repari este acesta: Broken Links. How to Find Broken Links and How To Fix Broken Links.

https://www.youtube.com/watch?v=TFgI9UARNws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *