9 modalitati pentru a optimiza profilul de LinkedIn

LinkedIn este platforma sociala destinata profesionistilor care ofera foarte multe posibilitati de promovare a unui business sau a unui brand personal, insa in Romania nu este utilizat la potentialul sau linkedin-blunders1maxim. Noi recomandam ca fiecare persoana, in special fiecare manager, sa aiba un profil de LinkedIn complet si actualizat.
#1. Adaugarea de abilitati profesionale
LinkedIn ofera posibilitatea de a adauga abilitati profesionale dezvoltate pe parcursul intregii cariere, transformandu-le in cuvinte cheie specifice care pot atrage conectiunile potrivite. LinkedIn afiseaza in top-ul listei aptitudinile confirmate si de persoanele care te cunosc pentru a le arata celorlaltor persoane care sunt punctele cheie la care excelezi.
#2. Promovarea proiectelor
In sectiunea de Proiecte pentru a promova anumite produse, servicii sau alte proiecte in care esti implicat. Fiecare proiect poate fi conectat in mod direct cu website-ul si se pot include si celelalte persoane care au lucrat in cadrul aceluiasi proiect.
#3. Promovarea publicatiilor
In cazul in care esti autorul unei carti, redactor pentru o publicatie de top, ai scris ebook-uri, with papers sau alt tip de continut pe care doresti sa il promovezi, poti folosi sectiunea Publicatii. Aici se pot adauga link-uri de unde pot cumpara vizitatorii cartile sau publicatiile.


#4. Promovarea premiilor si distinctiilor
In sectiunea Distinctii si Premii se pot evidentia mentiunile si distinctiile notabile obtinute in domeniul de activitate si de interes.
#5. Promovarea Certificarilor Speciale
Chiar daca o persoana nu detine o diploma din partea unui institutii de invatamant in domeniul in care activezea, in sectiunea de Certificari exista posibilitatea de a prezenta certificarile obtinute si institutiile care au oferit aceste certificari.
#6. Evidentierea cursurilor din industrie
Nu toate cursurile ofera o certificare, de aceea in sectiunea Cursuri se pot adauga cursurile relevante din domeniul de activitate la care ai participat.
#7. Membership Profesional
In cazul in care faci parte dintr-un Membership Profesional, poti scoate in evidenta acest lucru pentru a vedea ceilalti utilizatori ca esti conectat la comunitatiile profesionale relevante.
#8. Evidentierea grupurilor
Atunci cand intri in diverse grupuri pe LinkedIn, exista optiunea de a le afisa pe pagina de profil in sectiunea de Grupuri. Daca te implici in grupurile relevante industriei tale, poti fi conectat in mod constant la ce se intampla in domeniu.
#9. Sustinerea unei cauze
Profilul nostru profesional nu este doar despre business-urile in care n-am implicat si abilitatile pe care le-am dobandit, ci este si despre latura noastra umana. De aceea, in sectiunea de voluntariat este recomandat sa adaugam cauzele in care credem si in care ne-am implicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *