Construirea unui brand personal influent in social media

influencerPlatformele sociale sunt foarte utile pentru cresterea imaginii personale unui antreprenor sau manager, imagine ce va reflecta beneficii si asupra business-ului. Pentru a construi o imagine cat mai de succes, va recomandam sa urmariti sfaturile de mai jos.

#1: Gasirea nisei

Pentru a deveni o persoana cu influenta, este important sa se gaseasca o nisa sau o arie de expertiza. Daca aria este destul de larga, va fi greu sa se obtina nivelul de cunostinte necesar pentru a se considera expert.

Fiecare influentator a inceput de jos, treptat si a invatat pas cu pas lucruri din nisa prin cercetare si experimentare. In acest mod fiecare isi poate da seama ce se aplica si ce nu se aplica si poate incepe sa isi formuleze propriile idei. Acesta este un pas foarte important in crearea imaginii de influentator.

#2. Urmarirea schimbarilor din social media

Social media sunt unice doarece exista un flux constant de informatii si o schimbare de algoritmi. Indiferent de domeniul in care vrei sa devi o persoana influenta, este foarte important sa cunosti toate noutatile ce tin de platformele sociale: ce caracteristici noi s-au introdus, ce instrumente, cum sa le folosesti cat mai eficient.

#3. Citirea de bloguri relevante in fiecare zi

Cea mai buna modalitate de a ramane in contact cu ce se intampla in industrie, este abonarea la principalele surse de informatii: bloguri, site-uri, pagini de Facebook. Poti gasi zi de zi toate articolele de pe site-urile de inters intr-un singur loc, pe platforma Feedly.

#4. Setarea de alerte pentru cuvinte cheie si subiecte de interes

Citirea de communicate de presa, noutati si postari relevante este cheia pentru a fi informat. Atunci cand stii ce se intampla nou, poti sa ii informezi si pe cei din cercul tau despre asta.

Din moment ce este imposibil sa fim concectati si sa urmarim tot ce se intampla pe platformele sociale, putem folosi doua instrumente precum Google Alerts si Social Mention in care setam cuvintele cheie de interes si putem opta sa fim informati de fiecare data cand apare o noutate.

#5. Scrierea in mod constant pe blog

Orice persoana influenta din social media are un loc in care scrie in mod constant. Pentru a deveni influent, nu este de ajuns o singura postare pe saptamana, ci minim 3-4 ca oamenii sa stie ca pot conta pe tine atunci cand vor sa afle o informatie corecta si de actualitate.

#6. Contribuirea cu articole pe alte site-uri

Una dintre cele mai rapide modalitati de a obtine influenta este sa contribui cu continut unic pe alte bloguri sau publicatii. Publicarea pe alte site-uri “guest posting” creste vizibilitatea unei persoane, increderea si traficul pe propria platforma.

Dupa publicarea articolului, acesta trebuie promovat pe toate platformele sociale disponibile. Urmareste reactiile obtinute si raspunde comentariilor sau remarcilor (fie pozitive, fie negative).

Impartasind cu ceilalti cunostinele tale in mod constant este singura modalitate de a deveni o autoritate in domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *