Incurajarea personelor influente sa distribuie continutul creat de noi

Ai un business care genereaza continut online? Crezi ca daca persoanele influente din domeniul tau vor distribui continutul creat vor ajunge mai multi oameni la business-ul tau?

De ce este important sa ne adresam influentatorilor?

Mai multe studii au aratat faptul ca atunci cand o persoana influenta distribuie un continut, acesta este distribuit din ce in ce mai mult. Cand trei persoane influente disitrbuie un continut, se dubleaza numarul total de distribuiri. Distribuirile din partea persoanelor influente cresc vizibilitatea articolului cu un efort de promovare minimal.

#1. Ofera persoanelor influente publicitate gratuita

Oamenii sunt mult mai predispusi sa distribuie un continut daca spui lucruri bune despre ei sau subliniezi un aspect pozitiv.

Crearea unui continut care pune intr-o lumina pozitiva (si corecta) un brand sau o persoana influenta ii va determina pe acestia sa distribuie mai departe mesajul. Crearea unui top al celor mai bune produse existente pe piata, va atrage distribuirea din partea mai multor branduri.

#2. Frecventeaza site-urilor lor favorite

O alta modalitatea de a obtine distribuiri din partea persoanelor influente este aceea de a cerceta care sunt site-urile pe care le viziteaza cel mai des. Apoi, incearca sa contribui cu un continut – guest post – pe site-ul acela si astfel vei ajunge in atentia lor.

#3. Cere distribuiri

Ai cerut pana acum ca prietenii sa distribuie ceea ce ai creat si promovat? Daca nu, este momentul sa incepi sa ii rogi pe oameni sa iti distribuie munca. Multe persoane se simt inconfortabile sa ceara ajutorul sau anumite favoruri. Dar, atunci cand cerem ajutorul unei persoane, aceasta se simte mult mai bine.

Singurul aspect care conteaza cel mai mult este sa ii rogi sa distribuie un continut cu adevarat valoros si relevant pentru audienta lor.

#4. Invita-i sa colaboreze cu continut

Implica persoanele influente din domeniul tau in crearea de continut si fii sigur ca se vor implica in promovarea acestuia. Realizeaza un interviu cu un expert, cere un guest post sau preia un citat scris de o astfel de persoana in articolul lor.

O alta metoda este aceea de a le cere unor persoane influente sa iti ofere un citat, o recomandare sau opinia lor referitoare la un anumit subiect din industrie.

#5. Creeaza continut remarcabil

Majoritatea persoanelor influente creeaza si isi mentin credibilitatea prin scrierea de continut de inalta calitate. Daca iti doresti ca aceste persoane sa distribuie continutul creat de tine, trebuie sa te asiguri ca reusesti sa creezi continut foarte valoros.

Ia-ti timp pentru a face cercetari, pentru a scrie, edita si pentru a verifica informatiile incluse in articol. Vino cu noi concepte si propune noi perspective de a privi un subiect.

Concluzie

Daca ceea ce ai scris tu este relevant pentru audienta persoanei pe care o consideri influenta si adaugi valoare, este foarte posibil ca aceasta persoana influenta sa distribuie continututul inainte sa ii ceri tu asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *