7 modalitati de a genera lead-uri prin intermediul blogului

Unul dintre principalele scopuri ale unui blog este de a genera lead-uri care se pot tranforma in clienti. Generatoarele de lead-uri sunt acele lucruri pe care le oferi vizitatorilor unui blog in schimbul unor informatii despre ei (email, adresa, profiluri sociale). Din momentul in care obtinem informatii de contact de la potentialii clienti, ne putem adresa lor in mod targetat, fie pe mail, fie pe platformele sociale.

Ofertele speciale trebuie neaparat sa fie ceva de interes pentru potentialii clienti pentru a-i determina sa ofere informatii personale.

Prezentam cateva exemple care pot genera lead-uri pentru blogul business-ului.

#1. Ofera un ghid sau un raport personalizat

O modalitate de a obtine mai multe lead-uri consta in a oferi un ghid sau un raport gratuit pe care utilizatorii sa il poata accesa dupa ce completeaza un formular cu anumite informatii personale. Tot ce conteaza este ca materialul sa fie de interes si de calitate, sa raspunda la nevoile si intrebarile utilizatorilor.

#2. Ofera acces exclusiv

O alta modalitate de a genera lead-uri este de a le oferi vizitatorilor acces la resurse valoroase care ii vor ajuta in anumite aspecte ale vietii. Accesul la aceste informatii este gratuit pentru persoanele care se inregistreaza si devin membri.

#3. Trimite newslettere

Putem oferi valoare pe termen mai lung prin trimiterea de newslettere in mod constant, la o anumita perioada de timp. Pentru a beneficia de acest newsletter, oamenii isi pot introduce numai adresa de email.

#4. Sustine Webinarii

Sutinerea seminariilor online gratuite (webinar) este o modalitate noua, dar cu impact ridicat asupra audientei. In acest mod poti sa aflii informatii direct de la audienta si sa le raspunzi la intrebari importante pentru ei. Oamenii pot participa la webinar numai daca isi ofera adresa de email pe care li se va trimite un link unde il pot urmari live.

#5. Ofera bonusuri

Daca gestionezi un site de e-commerce, ia in considerare sa oferi transport gratuit sau discounturi in mod exclusiv persoanelor care se inscriu pentru prima data pe site.

#6. Ofera testari gratuite

Poti sa generezi lead-uri daca le oferi potentialilor clienti posibilitatea de a incerca gratuit pentru o anumita perioada de timp produsul sau serviciul oferit de business-ul tau.

#7. Ofera cataloage/ meniuri online

O alta modalitate de a genera lead-uri si de a intelege mai bine audienta este sa le ceri oamenilor sa completeze un formular pentru a putea descarca materialele de vanzari, catalogul cu produse, meniul de restaurant.

 

******

Speram ca articolul a fost util.   Alte intrebari ?   Un specialist IMO iti poate raspunde oricand. Aici este formularul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *