6 modalitati pentru a ne conecta cu fanii prin intermediul videoclipurilor pe Facebook

Videoclipurile, asa cum am prezentat intr-un articol anterior, au un impact ridicat asupra vizibilitatii brandului si genereaza mai multa implicare din partea oamenilor.

#1. Publica pe Facebook un preview al intregului videoclip

Daca planificam sa publicam un videoclip cu o durata mai mare, pentru Facebook trebuie sa selectam o secventa cu atractiva si cu impact care sa promoveze videoclipul si sa ii faca pe oameni sa il vizioneze in intregime.

Un videoclip de 5-10 minute este mult prea lung pentru a capta atentia oamenilor pe Facebook. Un preview de 1 minut atrage atentia utilizatorilor de Facebook si ii va determina sa intre pe canalul de Youtube ca sa urmareasca intregul videoclip.

#2. Distribuie sfaturi zilnice, tactici si sfaturi

Atunci cand ne dorim sa construim o audienta, constanta cu care publicam este incredibil de importanta.

Audienta apreciaza perspectiva, experienta si expertiza unui brand. Cu cat oferim mai multe valoare brand-ului prin informatii cat mai relevente si cat mai constante, cu atat vom primi valoare din partea lor. Videoclipurile zilnice care atrag atentia si genereaza implicare din partea fanilor cresc numarul de fani.

#3. Inregistreaza videoclipuri in diverse locuri

Abilitatea de a incarca si distribui videoclipuri pe Facebook de pe smartphone a crescut imens in ultimul timp. Acum putem inregistra stiri, noutati si conversatii inspirationale pe care la auzim la conferintele la care participam si sa le impartasim instant cu audienta noastra de pe Facebook.

#4. Raspunde la intrebarile audientei

Putem crea o experienta si mai relevanta pentru audienta noastra de pe Facebook prin raspunderea la intrebarile pe care le au printr-un videoclip.

Uneori, un videoclip este o modalitate de comunicare mult mai eficienta decat o postare pe blog, mai ales daca dorim sa raspundem la o intrebare care ne-a fost adresata in mod frecvent. A raspunde la intrebari prin intermediul unui videcolip poate dura mai putin decat scrierea unui articol pe blog si permite explicarea clara a raspunsului.

#5. Creeaza videoclipuri scurte de explicatii

Videoclipurile scurte functioneaza foarte bine pe Facebook. Utilizatorii analizeaza continutul aparut pe Facebook foarte superficial si au nevoie de ceva care sa le capteze atentia imediat. Un videoclip de 45-90 de secunde in care le explici ceva poate creste vizibilitatea brandului si le poate oferi valoare fanilor.

Nu te astepta ca utilizatorii sa interactioneze foarte mult cu videoclipul in care le explici ceva, dar asta nu inseamna ca videoclipul nu a avut impact asupra lor.

#6. Creeaza reclame video

Platforma de advertising a Facebook-ului ofera posibilitatea de a crea reclame axate pe cresterea numarului de vizualizari ale unui videoclip.

Reclamele video pot include un buton de call to action direct precum “Cumpara acum”, “Descopera mai multe” si “Inregistreaza-te”. Aceste butoane trebuie sa fie relevante pentru experienta care I se ofera utilizatorului dupa ce da click pe buton. De exemplu, nu folosi butonul “Learn More” pentru ca mai apoi sa il directionezi catre o pagina de vanzari. Acuratetea este vitala pentru mentinerea audientei.

******

Speram ca articolul a fost util.   Alte intrebari ?   Un specialist IMO iti poate raspunde oricand. Aici este formularul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *