Asigură-te că vizitatorii tăi știu mereu unde se află

Utilizatorii ar trebui să știe unde sunt tot timpul și trebuie să vadă întotdeauna unde să se îndrepte și cum să ajungă acolo, ajutați de către o structură care este ușor de înțeles și care promovează sarcinile esențiale.

  • Utilizează breadcrumbs pentru a le arăta utilizatorilor unde se află pe site-ul tău și permite-le să treacă la alte nivele mai înalte.
  • Oferă o hartă a site-ului dacă acesta are mai multe pagini. Se poate afișa ierarhia site-ului, se poate folosi un tabel tradițional sau se poate oferi un index simplu.
  • Subliniează pagina curentă sau secțiunea în care navighează prin intermediul culorilor.
  • Oferă un titlu/header clar pentru fiecare pagină.
  • Oferă feedback pentru a-I ajuta pe utilizatori să știe unde se află pe site.
  • Dacă ai un site mare, permite-le utilizatorilor să sară peste toată navigarea prin tab-uri și să ajungă direct la pagina dorită prin utilizarea motorului de căutare a site-ului tău.

De asemenea, este important să îi ajuți pe utilizatori  când apare o eroare prin afișarea unui pagini 404 Error personalizate pentru a găsi conținutul pe care îl caută.

Alte resurse utile:

Despre planificarea și implementarea paginii de navigație găsești în articolul Planning and Implementing Navigation.

************

Speram ca articolul a fost util.   Alte intrebari ?   Un specialist IMO iti poate raspunde oricand la intrebarile tale. Aici este formularul de contact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *